Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

Een aantal jonge ondernemers heeft een website opgestart om werkgevers in de transport en logistieke sector de helpende hand te bieden. Op de website van TransportWerkt kunnen werkgevers hun vacatures uitzetten en kunnen werkzoekenden hierop solliciteren. Het initiatief wordt ondersteund door vele opleidingen in Nederland. Met TransportWerkt hopen de initiatiefnemers uit te groeien tot een vacaturebank waar het overzicht van transport en logistieke vacatures wordt aangeboden.

Een aantal jonge ondernemers heeft het idee opgevat om een landelijke website op te richten om werkgevers en werkzoekenden in de transport en logistiek met elkaar in contact te brengen. Dit initiatief is door de werkgevers goed ontvangen. Met het initiatief brengen de ondernemers beide partijen snel met elkaar in contact.
Transportbedrijven zijn positief gestemd over de inspanningen van de ondernemers, voornamelijk omdat meteen de juiste doelgroep benaderd kan worden. TransportWerkt heeft namelijk contacten met vele transport en logistiek opleidingen in Nederland waardoor de website voornamelijk wordt bezocht door de gekwalificeerde werkzoekende voor de werkgevers. Ook wordt er actief gebruik gemaakt van social media zoals Twitter en Hyves.

Werkgevers door het hele land kunnen hun stages, afstudeeropdrachten en reguliere vacatures op de website van TransportWerkt plaatsen. Daarbij hebben de initiatiefnemers als doelstelling om een centrale plaats te creëren waar werkzoekenden in de transport en logistiek branche op zoek kunnen gaan naar interessante vacatures en stages.

Naar aanleiding van diverse gesprekken met werkgevers in de transport en logistiek branche, bleek al gauw dat aan een dergelijk initiatief een grote behoefte was. Er waren reeds wat decentrale vacaturebanken opgericht maar een goede landelijke partij was er nog niet. TransportWerkt voorziet nu in deze behoefte en de werking van het matchsysteem is in samenwerking met alle betrokken partijen ontwikkeld en geëvalueerd.

TransportWerkt is hard bezig om verder door te groeien en een groot werkgeversbestand op te bouwen. Het is de verwachting dat het komende jaar een goed gevulde vacaturebank met stages, afstudeeropdrachten en vacatures van diverse transportbedrijven zal worden opgebouwd. TransportWerkt richt zich voornamelijk op alle transport en logistiek gerelateerde ondernemingen. "Voor iedere transport en logistiek gerelateerde vacature kan men terecht bij TransportWerkt", aldus Otto van Vliet, één van de initiatiefnemers. Door een goede samenwerking met de opleidingen wordt een grote bekendheid onder de studenten gerealiseerd.

Met TransportWerkt zijn de initiatiefnemers ervan overtuigd een goede basis te hebben gelegd. De kracht van de eenvoud van het initiatief willen de initiatiefnemers ook op een aantal andere vlakken laten doorwerken. Zo zullen op de websites van de opleidingen de stages, afstudeeropdrachten en vacatures van TransportWerkt worden ingeladen.

De werkgevers zijn natuurlijk ook benieuwd welke vergoeding er wordt gerekend voor deze diensten. De initiatiefnemers hebben als doel gesteld om zo veel mogelijk werkgevers te helpen aan werkzoekenden voor de stages, afstudeerprojecten en vacatures en willen het initiatief tegen een gunstig tarief aanbieden. Werkgevers kunnen deelnemen op basis van een schappelijke vergoeding per geplaatste vacature. De eerste vacatures kunnen gratis worden geplaatst.

Wie geïnteresseerd is in het initiatief of vragen heeft, kan contact opnemen door een e-mail te sturen naar info@transportwerkt.nl. U kunt natuurlijk ook de website eens bezoeken om meer informatie te vinden. De website van TransportWerkt is te vinden op:

www.transportwerkt.nl

bron: nieuwsbank

 

Mijnzzp.nl