Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

66% van zzp’ers wil groeien, 20% zelfs met personeel 

BEEMSTER – De meerderheid van de zzp’ers in Nederland (66%) heeft de ambitie om te groeien zonder personeel. Dat blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer onder 546 zzp’ers. In totaal gaat het om meer dan 190.000 zzp’ers met een ambitie om te groeien door personeel in dienst te nemen. “Eén op de vijf zzp’ers (20,2%) wil zelfs groeien door personeel aan te nemen, en heeft dus ambitie om mkb’er te worden. De zzp’er is dus zeer goed voor de werkgelegenheid in Nederland,” aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van de ZZP Barometer. De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.

Locatie-onafhankelijk werken

Bijna 70% van de zzp’ers geeft aan op dit moment locatie-onafhankelijk te werken. “Voor een groot deel van de zzp’ers is internationale groei daardoor zeker weggelegd,” zegt Sakkers.

Internationaal succes

In totaal hebben 314.294 zzp’ers – ofwel één op de drie zzp’ers – de ambitie om internationaal te groeien, met of zonder personeel. Op zaterdag 21 maart heeft BNR Nieuwsradio met haar programma BNR ZZP Café hier een uitzending aan gewijd met als thema “Hoe word jij internationaal succesvol als zzp’er?” met Diana Matroos als presentatrice, Jeroen Sakkers als co-host en onder meer internationaal succesvolle zzp’er Jorrit Monné van UBERcut te gast.

Mijnzzp.nl