Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

Sergeant 1 David heeft vandaag als laatste Nederlandse militair Kamp Holland verlaten. Daarmee komt na bijna 5 jaar een einde aan de aanwezigheid van de Nederlandse krijgsmacht in Uruzgan, sinds de Deployment Task Force in maart 2006 het gebied betrad. Enkele Nederlanders, werkzaam bij andere ministeries, blijven nog om hun specifieke taken af te ronden. Beladen van vrachtwagen.

David was als logistiek planner tot op het laatst actief om Defensiematerieel op transport naar Nederland te krijgen. Hij maakt deel uit van de tweede lichting Redeployment Task Force (RDTF), de eenheid die sinds juli vorig jaar belast is met de terugverplaatsing van personeel en materieel. Ook de overdracht van verantwoordelijkheden en infrastructuur, zoals Kamp Holland en Camp Hadrian, hoorden daarbij.

Transport van waardevol materieel gaat door de lucht

Een detachement van 24 mannen en vrouwen zorgden op Kamp Holland voor de afvoer van het materieel daar. Zij waren de laatste maanden vooral bezig de containers en voertuigen, al ingepakt door hun voorgangers, te beladen op vrachtwagens van lokale transporteurs. Waardevol militair materieel ging met helikopters en vliegtuigen op transport naar Kandahar.

Eem detachement vam 24 man zorgde op Kamp Holland voor de afvoer van het materieel daar

De hoofdmacht van de RDTF, ruim 80 militairen, is gestationeerd op Kandahar Airfield, waarvandaan ze de afvoerlijnen aanstuurt. De eenheid blijft nog tot eind april 2011 actief om het materieel door de lucht en over water terug in Nederland te krijgen. Een klein deel daarvan gaat naar Noord-Afghanistan voor de nieuwe geïntegreerde politietrainingsmissie in Kunduz.

Vervoer door lokale transporteurs

Defensie was met de Task Force Uruzgan 4 jaar lang onder NAVO-vlag actief in de Afghaanse provincie. Daarnaast werkten er ook militairen op individuele basis bij ISAF-eenheden. Vele duizenden Nederlandse militairen werden gedurende deze periode naar Afghanistan uitgezonden. Zij droegen bij aan betere leefomstandigheden van de lokale bevolking. De Australische en Amerikaanse eenheden die de taken van Nederland overnamen, continueren de ingeslagen weg om de Afghanen verder te helpen.

bron: nieuwsbank

 

Mijnzzp.nl