Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

 

Wie ooit in Zuid-Afrika is geweest, heeft vast kennis gemaakt met Biltong: een lekkernij gemaakt van gedroogde stukken (rund)vlees dat werkelijk overal wordt verkocht. Maar… ook Nederland kan nu kennismaken met dit gedroogde vlees, want vanaf medio april is Bosveld Biltong verkrijgbaar bij de Jumbo. Het rundvlees is heerlijk; perfect gekruid zodat de smaak van het vlees goed tot zijn recht komt én past bij iedere gelegenheid! Zo is het super geschikt tijdens een feestje of bij de borrel. Maar ook in de auto, achter de computer of ’s avonds op de bank snackt het heerlijk weg…

Het lekkerste vlees zit op de billen…

Bosveld Biltong is vlees dat gemarineerd is volgens Zuid-Afrikaanse traditie en daarna is gedroogd. De naam doet wat vreemd aan, maar… met een tong heeft het niets te maken. Het geeft wel aan dat het vlees van de bil van het rund afkomstig is dat in repen gesneden wordt, zodat het de vorm heeft van een tong. Biltong wordt in Zuid-Afrika gemaakt van verschillende vleessoorten. De meest gebruikte zijn rundvlees, koedoevlees of struisvogelvlees. De Bosveld Biltong is gemaakt van het lekkerste rundvlees. 

Lange geschiedenis

Tijdens de ‘Boerenoorlog’ van 1899 tot 1902 moesten Nederlandse boeren honderden kilometers te paard afleggen vanaf het Bosveld, een gebied in Zuid-Afrika waar je nu kunt genieten van ongerepte natuur in de wildernis. Tijdens de lange tocht naar bestemmingen in het binnenland om te vechten tegen de Engelsen, moest er voldoende eten aanwezig zijn dat langere tijd bewaard kon worden. Ze namen gedroogd vlees mee op hun lange reis, dat uiteindelijk bekend geworden is als Bosveld Biltong, één van Zuid-Afrika's grootste traditionele en culturele vleesgerechten!

Kruidig recept

Het heeft heel wat moeite gekost om achter het juiste recept te komen, maar het resultaat mag er zijn! Bosveld Biltong wordt in Nederland ambachtelijk bereid. Alleen het vlees dat geschikt is voor het maken van de beste Biltong wordt gebruikt. Nadat het in repen is gesneden, wordt het een aantal uren in een kruidenmengsel gelegd. Als de kruiden goed ingetrokken zijn, dan worden de stukken vlees in een droogkast opgehangen. In Nederland is dit van groot belang omdat temperatuur en luchtvochtigheid een grote rol spelen. Na ongeveer 5 dagen in de droogkast is de Bosveld Biltong klaar voor consumptie! 

Direct energie

Bosveld Biltong is lang houdbaar (ook buiten de koelkast) en dus ook perfect geschikt om mee te nemen tijdens het lopen, fietsen, kanoën of kamperen, zeker als je weet dat het een smakelijke bron van eiwitten en vitaminen is en bovendien weinig vet bevat. Ook bij een dipje op het werk krijg je er direct energie van!

Prijs en verkrijgbaarheid

Bosveld Biltong kost € 2,49 per 50 gram en is zowel online als bij Jumbo Supermarkten verkrijgbaar. Het is verpakt in zuurstofarme bakjes waar een mooi doosje omheen zit. Meer informatie en verkoopadressen over Bosveld Biltong is te vinden op www.bosveldbiltong.nl.

Mijnzzp.nl