Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

Eindhoven, 20 juni. Diversiteitsconsultant.nl gebruikt wetenschappelijk inzicht om bedrijven en de publieke sector de voordelen van diversiteit te laten zien en adviseert in heel Nederland.

Het consultancybedrijf wordt gelanceerd op 20 juni en richt zich vooral op advies en analyse voor bedrijven, gemeentes en het hoger onderwijs.

Uit recent onderzoek blijkt dat maar 21.5% van Nederlandse vrouwen de top van het bedrijfsleven halen. [1] Sommige bedrijven hebben helemaal geen vrouwen aan de top. Ook niet-Westerse allochtonen komen vaak niet aan het werk door discriminatoir gedrag, aldus de SER. [2]

De oprichter van diversiteitsconsultant.nl, Sophie van der Ham [3], zei: “Weinig diversiteit in het bedrijfsleven is een gemiste kans. Bedrijven met verschillende groepen medewerkers presteren beter, halen hogere omzet, behouden hun medewerkers, en zijn creatiever.” [4]

Ze vervolgde: “Ik combineer wetenschappelijk inzicht en ervaring in de politiek en het hoger onderwijs om bedrijven te helpen diversiteit op een strategisch niveau te verankeren. Door kwalitatieve analyse van een bedrijf bepalen we haalbare doelstellingen en zetten we die om in een strategie.”

Mijnzzp.nl