Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

De Rotterdamse hosting provider i3D.net heeft de omzet de afgelopen jaren met 1013% zien stijgen tot 7.6 miljoen euro in 2011. In de Deloitte Fast 50, de ranglijst van snelst groeiende technologie bedrijven in de Benelux, komt het Rotterdamse bedrijf uit op plek 18, de hoogste notering van een hosting provider in de Nederland, België en Luxemburg.

Nieuwe markten

i3D.net is gespecialiseerd in wereldwijde schaalbare cloud hosting. De hosting provider beheert 16 datacenters op 6 continenten, waaronder locaties als Rotterdam, New York, Los Angeles, Tokyo, Sydney en Sao Paulo. De Braziliaanse locatie is begin 2012 geopend om in te spelen op de grote vraag voor schaalbare hosting in deze opkomende regio.

In 2011 werden de datacenters in Moskou en Johannesburg toegevoegd.

Groei zet door in 2012

Ook in 2012 heeft de sterke groei doorgezet. i3D.net heeft grote investeringen gedaan in haar Rotterdamse datacenter na overeenkomsten te hebben gesloten met leveranciers Dell en Brocade. De omzet zal in 2012 naar verwachting verder stijgen tot 10 miljoen euro.

i3D.net heeft een wereldwijde overeenkomst met Dell voor de levering van server apparatuur, op elke gewenste lokatie, en kan daardoor snel inspelen op veranderingen in de markt. Met bijna 10,000 servers in beheer, is hosting provider i3D.net een van de grootste providers in de wereld.

Het internationale glasvezel netwerk van i3D.net wordt vernieuwd met Brocade MLXe32 routers om het netwerk tot 15 terabit per seconde door te laten groeien. Daarnaast is in Rotterdam een grote Brocade VDX fabric opgezet, een technology die datacenter netwerken schaalbaarder maakt.

Tot slot is per 1 oktober 2012 de 24x7 dienstverlening gestart voor alle klanten van i3D.net. Om dit mogelijk te maken is het support team van 14 FTE gegroeid naar 33 FTE.

Specialisatie

De schaalbare hosting en flexibele contractvoorwaarden zijn in trek bij game uitgevers en game ontwikkelaars. Deze klantengroep wordt sinds de oprichting van i3D.net in 2004 bediend met speciale software die het mogelijk maakt om games wereldwijd te beheren vanaf de een centrale website. Deze software voor de PC, Sony Playstation 3, Microsoft Xbox360, iOS en Android is ontwikkeld door i3D.net en beheert honderden games en dagelijks meer dan 20 miljoen gamers wereldwijd. Het volledige hosting platform, van hardware en netwerk tot de software, wordt 24x7x365 beheerd vanuit Rotterdam.

Over i3D.net

De Rotterdamse hosting provider i3D.net beheert bijna 10,000 servers in 16 datacenters wereldwijd. i3D.net is gespecialiseerd in schaalbare cloud hosting op basis van haar eigen platform van software, servers, netwerk. Als enige hosting provider in Europa heeft i3D.net de CDSA accreditatie voor content security and protection, een standaard die wordt gebruikt om (game) content te beschermen.
Sinds de oprichting in 2004 kent i3D.net een sterke jaarlijkse groei en in 2012 is het voor het derde jaar op rij opgenomen in de Deloitte Fast50 ranglijst van snelst groeiende technologie bedrijven in de Benelux.

Mijnzzp.nl