Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

Digitaal publiceren stap voor stap uitgelegd

Bij uitgeverij Books2download is onlangs het e-boek 'Als schrijver zelf een e-boek uitgeven, Stap voor stap handleiding' verschenen. Het boek richt zich op zowel professionele schrijvers die hun werk beschikbaar willen houden voor al hun lezers, als op aspirant schijvers die altijd al dat ene boek hebben willen schrijven. Dit e-book biedt een stap voor stap handleiding voor beiden.

In zeven stappen wordt uitgelegd hoe u zelf een e-boek maakt van al eerder uitgegeven werk of van nieuw te publiceren tekst, wanneer u kiest voor pdf of ePub, hoe u met illustraties en foto's omgaat, wat uw rechten zijn als auteur of beginnend auteur, of hoe u verkoop en publiciteit regelt. Met voorbeeldbrieven voor contracten en een lange lijst belangrijke adressen.

Rian Visser heeft als kinderboekenschrijfster al meer dan 50 kinderboeken gepubliceerd. Daarnaast heeft ze als grafisch ontwerpster jarenlang ervaring met boekvormgeving en werkt voor diverse grote uitgeverijen. Rian Visser is de eerste kinderboekenschrijver in Nederland die zelf uitgever van haar backlist geworden is. Als geen andere kent ze de ins en outs van boekvormgeving, zowel op papier als digitaal. Samen met marketeer Bert Vegelien heeft ze een handleiding geschreven hoe je als schrijver zelf een e-boek kunt maken.

De vraag hoe je een e-boek maakt en publiceert leeft sterk onder professionele schrijvers, maar ook onder de één miljoen mensen in Nederland die zeggen ooit een boek te willen schrijven. Voor reeds publicerende schrijvers is digitaal publiceren een manier om hun niet meer voorradige boeken weer beschikbaar te maken voor hun lezers; voor aspirant schrijvers wordt hiermee zelf publiceren een stuk eenvoudiger.

Digitaal publiceren gaat uitgebreid in op de positie van schrijver en uitgever en geeft in elke stap weer waar de verschillen en mogelijkheden liggen. Hierover is in de media ook nogal wat te doen. Dit boek stelt dat de functie van een uitgever onontbeerlijk blijft voor het garanderen van kwaliteit, maar geeft ook aan wat de schrijver zelf kan doen aan het beschikbaar maken van zijn backlist of op het gebied van digitale publicaties. Deze kunnen veel meer items bevatten dan een kopie van een fysiek boek, zoals bewegend beeld, presentaties, geluidsopnamen e.d.

Enkele reacties van lezers

'Een goed en bruikbaar overzicht voor iedereen die nadenkt over zelf (digitaal) uitgeven' - Roelof Janssen, eigenaar van Screens & Pages (20 juni 2010)

'Het is gewoon precies wat ik nodig had' - Mina Witteman, schrijver (21 juni 2010)

'Het boek Digitaal publiceren is interessant voor iedereen die een boek wil schrijven. Aanrader!' - Eric Verberne, Uitgeverij Enteron (24 juni 2010)

'Wie digitaal publiceren overweegt, zou dit boek eerst moeten lezen' - Sjaak Leunissen, recensie in ICT-nieuws (13 juli 2010)

'Het boek staat bij ieder onderwerp dat je tegenkomt bij digitaal publiceren - zoals de keuze voor een bestandsformaat, het (her)gebruik van illustraties, de opmaak en de rechten - even stil bij de vraag of de tekst nieuw gepubliceerd wordt, onderdeel uitmaakt van een backlist of nog leverbaar is bij een uitgeverij. Dat maakt het ebook interessant voor een brede groep auteurs, van beginnend tot gevestigd.' - Wiebe de Jager, Uitgeverij Eburon, recensie (19 juli 2010)

Over de uitgever

Books2download, de uitgeverij en webwinkel achter Digitaal publiceren, is opgericht door schrijfster Rian Visser om zelf e-boeken en lesmethodes voor digibord uit te brengen en biedt sinds kort ook de mogelijkheid aan andere schrijvers om hun werk asl e-boek aan te bieden. Books2download verkoopt via vrijwel alle grote boekensites in Nederland; vanaf augustus ook via bol.com.

Meer informatie over de auteur Rian Visser: www.rianvisser.nl

Als schrijver zelf een e-boek uitgeven, Stap voor stap handleiding
ISBN 9789081566728
Auteurs: Bert Vegelien en Rian Visser
Omvang: 78 pagina's
Prijs: € 12,99 (ePub)

De ePub-versie van dit boek is verkrijgbaar bij alle grote retailers (bol.com vanaf augustus). De pdf is exclusief verkrijgbaar bij www.books2download.nl.

bron: nieuwsbank

 

Mijnzzp.nl