Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

AMSTERDAM,  Sinds vandaag is er een heldere animatie over hypotheekrenteaftrek. In het filmpje wordt in 3 minuten uitgelegd wat hypotheekrenteaftrek precies is en waarom het onderwerp politiek gevoelig ligt. Makkelijk te begrijpen, leuk om naar te kijken en zonder een oordeel te geven.

Iedereen - consumenten, financiële instellingen, tussenpersonen, geldverstrekkers, politieke organisaties etc. - mag de animatie gratis gebruiken en beschikbaar stellen aan zijn doelgroep.

Het product is bedacht en gemaakt door RedactiePartners Financieel. "Ons doel is simpel en helder communiceren over financiële onderwerpen voor een brede doelgroep. RedactiePartners Financieel is hierin gespecialiseerd", aldus directeur Martijn Bennis.

Uit meerdere rapporten blijkt dat ongeveer de helft van de volwassen Nederlanders zijn eigen financiële kennis als onvoldoende inschat. Zo'n 2,5 miljoen Nederlanders behoren tot de categorieën 'Financieel laconiek' of 'Financieel ongeletterd'. Deze groep loopt grotere financiële risico's en heeft vaker dan gemiddeld schulden.

"De crisis en verschillende affaires rond financiële dienstverleners hebben het vertrouwen van de consument in de sector ernstig beschadigd", stelt Bennis. "Dat vertrouwen kan alleen maar worden hersteld door een nieuwe aanpak in communicatie." De financiële sector heeft veel behoefte aan innovatieve communicatievormen en dan vooral simpele, visuele tools om de grote groep consumenten met beperkte financiële kennis te bereiken.

In die nieuwe manier van communiceren past een reclamecampagne niet zo goed, stelt Bennis. "Vertrouwen win je door inhoudelijk te communiceren op een laagdrempelige, heldere manier. Door producten uit te leggen, werkwijzen te verklaren en de informatie af te stemmen op de gebruiker."

De animatie is te zien en in te sluiten op www.youtube.com/watch?v=Kux2cMAFNTY


Bron Nieuwsbank

 

Mijnzzp.nl