Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

D66-kamerlid Boris van der Ham wil opheldering van de minister van Justitie en de staatssecretaris voor media over de aanklacht tegen journalist en blogger Bert Brussen. In een blog toonde Brussen een twitter-bericht van iemand die Geert Wilders bedreigde, met als kop 'Wilders bedreigen doe je zo'. Het Openbaar Ministerie (OM) lijkt de journalist zelf nu van de bedreiging te beschuldigen. Van der Ham: "Het is logisch dat degene die de bedreiging heeft geuit vervolgd moet worden. Maar het is vreemd dat een journalist die zo'n vreselijke bedreiging juist aan de kaak stelt, nu ook verdacht is."

Ravage-zaak

Van der Ham stelde vorig jaar al Kamervragen over een satirische column op het zogenoemde `webzine' Ravage. De officier van Justitie had toen onvoldoende rekening gehouden met de context van de uiting. Minister Hirsch Balin (Justitie) gaf dat ook toe, en beloofde beterschap. De officier van Justitie was te kennen gegeven om zorgvuldiger te zijn in het beoordelen van een uiting, alvorens over te gaan tot vervolging.

Context

Van der Ham: "Nu lijkt opnieuw niet gekeken te zijn naar de context van de tekst. Brussen is een journalist die duidelijk een bericht citeerde om zo de waanzin van zo'n bedreiging te tonen. Als dat niet kan, dan zou bijvoorbeeld het Journaal ook de bedreigende videoboodschappen van Osama Bin Laden niet meer mogen uitzenden."

bron: nieuwsbank

 

Mijnzzp.nl