Avatar van Team Mijnzzp

Logo offerte.nl

Het uitbrengen van een offerte is de ideale kans voor bedrijven om hun diensten te verkopen. Toch maken veruit de meeste ondernemers hierbij fouten. Uit onderzoek van Offerte.nl is gebleken dat 9 van de 10 uitgebrachte offertes een fout bevat.

Spelfouten, missende taakomschrijving en incomplete gegevens

In het onderzoek kwamen meerdere fouten naar boven. Zo blijkt dat 36,6% van de uitgebrachte offertes een spelfout bevat, waarvan ook nog eens in 14% van de gevallen deze in de 1e alinea voorkwamen.

Een andere veelvoorkomende fout is missende of incomplete NAW gegevens, zowel van de ondernemer zelf (25%) als van de klant (41%). In bijna 10% van de gevallen liet de ondernemer het zelfs helemaal na om de werkzaamheden voldoende te beschrijven.

Dat een offerte zo helder mogelijk en dus foutloos moet zijn wordt beaamd door Freek Bos, Marketingmanager bij Offerte.nl.

“We zien bij Offerte maandelijks honderden offertes voorbij komen. Een offerte is een visitekaartje, een samenvatting van waar een bedrijf voor staat. Een foutloze en duidelijke offerte met alle benodigde informatie heeft een veel grotere kans op het scoren van een klant, ook dat hebben wij onderzocht. Wij raden alle ondernemers daarom aan veel tijd te steken in het schrijven van hun offertes.”

Overige fouten

Dit zijn niet de enige fouten die gemaakt worden, zo blijkt uit het onderzoek. Andere, minder ernstige fouten zijn het niet toevoegen van het KVK nummer, het niet gebruik maken van een referentienummer en een missende dagtekening en geldigheidsduur.

Mijnzzp.nl