Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

AMSTERDAM (EZPress) - Cobben & Van Tulder BV te Amsterdam is specialist in de werving- en selectie van marketing en salespersoneel. Begin 2010 enqu(ee)teerden we ongeveer 2500 mensen die werken in een marketing en/of salesfunctie over hun wensen ten aanzien van een nieuwe baan en hun voorkeuren, wensen en gedrag gedurende de periode dat ze aan het solliciteren waren.

Uit dit onderzoek blijkt dat ongeveer 80% van de kandidaten extra aandacht aan zijn uiterlijk besteedt voordat hij of zij naar een sollicitatiegesprek gaat.

De vraag is wat werkgevers met dit gegeven kunnen doen. Het is geen verassing dat kandidaten zich extra opdoffen voordat ze gaan solliciteren, maar in een tijdperk waarin authenticiteit en echtheid sleutelwoorden zijn is het eigenlijk wel opmerkelijk. Die overige 20%, dat konden wel eens de echte toppers zijn. Het is onzin om te denken dat kandidaten met ongepoetste schoenen of met een vlek op hun kleren eerder aangenomen moeten worden, maar wel dat het van belang is dat bedrijven zich af horen te vragen of kandidaten in hun sollicitatiegesprek wel dezelfde mensen zijn die zich straks op de ochtend van hun eerste werkdag komen melden. Heeft een kandidaat een extra mooi pak aangeschaft omdat hij aan het solliciteren is? Vraag hem of haar dan om zijn hele garderobe te vernieuwen zodra hij of zij aan de nieuwe job bij u gaat beginnen. Kandidaten die speciaal naar de kapper gaan om een sollicitatiegesprek te voeren, maar die normaal gesproken niet weten hoe een kam of borstel werkt zijn niet per definitie schizofreen, maar je mag zeker vraagtekens zetten bij hun vermogen hun verzorgde eerste indruk vast te houden.

Wat sollicitanten met dit gegeven zouden kunnen is zich afvragen waarom ze zich opdoffen voor een nieuwe werkgever, terwijl ze voor hun huidige werk deze moeite niet meer doen. Wie is de echte ik? De persoon die met een nieuw pak gaat solliciteren of de persoon die in zijn ouwe grijze kloffie zich verveelt in zijn baan?

Hoe kom je er als bedrijf achter of de indruk die kandidaten maken in een eerste gesprek ook daadwerkelijk representatief is voor hun echte gedrag? Voer goede gesprekken en laat ook uzelf zien zoals u werkelijk bent. En ga vooral niet teveel op uiterlijk af. Hoe zorg je als werknemer dat je elke dag fris en fruitig aan je werk gaat? Schaf ook eens een nieuwe stropdas aan zonder dat je gaat solliciteren.
 

Bron: Cobben & Van Tulder BV

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
 

Mijnzzp.nl