Lader (Logistiek)

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Lader (Logistiek)?

Een lader die werkzaam is binnen de logistieke sector kan verantwoordelijk zijn voor verschillende werkzaamheden. Als lader zal je over het algemeen verantwoordelijk zijn voor het beladen van vrachtwagens en/of bestelwagens. Naast het beladen zal je meestal verantwoordelijk zijn voor het uitladen van voertuigen. Daarnaast is het mogelijk dat je als lader algemene magazijnenwerkzaamheden uitvoert, zoals het administratiewerkzaamheden. Welke werkzaamheden een lader precies uitvoert kan per werkgever verschillen, omdat er binnen de logistiek veel verschillende bedrijven zijn, die op verschillende manieren met lading te maken kunnen hebben. Als lader zal je over het algemeen ook een heftruck tot je beschikking hebben waarmee je goederen verplaatst. Het beroep lader moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een lader verantwoordelijk is voor uiteenlopende soorten werkzaamheden die met lading te maken hebben. Als lader heb je een verantwoordelijk beroep, omdat lading op de juiste manier getransporteerd moet worden, zodat er geen schade zoals transportschade kan ontstaan aan de lading. Een andere benaming voor lader kan ook zijn logistiek medewerker. Het is niet zo dat een lader meteen gezien kan worden als logistiek medewerker, omdat er werkzaamheden van een logistiek medewerker over het algemeen verder gaan dan alleen het laden en lossen van voertuigen. Als lader kan je ook te maken hebben met andere soorten voertuigen dan vrachtwagens en bestelwagens. Een lader kan bijvoorbeeld ook verantwoordelijk zijn voor het laden en lossen van zeeschepen, treinen en vliegtuigen, afhankelijk van de soort werkgever als lader. De werkzaamheden als lader zijn verder niet heel moeilijk, wel moet de lader over veel verantwoordelijkheidsgevoel beschikken, omdat lading kostbaar is.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Lader (Logistiek)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Lader (Logistiek)

Welke opleiding is nodig om Lader (Logistiek) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Lader (Logistiek)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Lader (Logistiek)

Wat is het salaris en tarief van een Lader (Logistiek)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Lader (Logistiek) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl