Rijinstructeur DE

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Rijinstructeur DE?

Een rijinstructeur DE geeft les aan buschauffeurs die het rijbewijs D al bezitten en door willen leren om ook met een aanhanger te mogen rijden. Het gaat dan om aanhangers met een toegestane maximum massa van meer dan 750 kilo. Tijdens deze praktijkopleiding zal de leerling verschillende zaken leren, zoals het aan- en afkoppelen van de aanhanger en bochten achteruit rijden met de aanhanger. Tijdens het rijden op de weg zal er gekeken worden of de leerling voldoende verkeersinzicht heeft. Deze praktijklessen worden gegeven door de rijinstructeur DE, die ook andere werkzaamheden kan uitvoeren zoals het les geven aan mensen die het rijbewijs D willen behalen. Lang niet alle buschauffeurs kiezen er voor om ook het rijbewijs DE te behalen. Over het algemeen hebben alleen bepaalde buschauffeurs een aanhanger rijbewijs nodig, zoals buschauffeurs die werkzaam zijn voor een touroperator. De praktijkopleiding DE is dus een belangrijke aanvulling op het reguliere busrijbewijs. De nadruk binnen deze praktijkopleiding zal liggen op het aankoppelen van de aanhanger en op het achteruitrijden met de aanhanger.

Lees verder...

Opleiding tot Rijinstructeur DE

Welke opleiding is nodig om Rijinstructeur DE te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rijinstructeur DE? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rijinstructeur DE

Wat is het salaris en tarief van een Rijinstructeur DE? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rijinstructeur DE in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl