Rijinstructeur CE

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Rijinstructeur CE?

Een rijinstructeur CE geeft les aan vrachtwagenchauffeurs die al beschikken over het rijbewijs C en door willen leren om ook met een aanhanger of oplegger te mogen rijden. Het gaat dan om aanhangers met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kilo. Tijdens de praktijkopleiding zal de cursist verschillende zaken leren, zoals het aan- en afkoppelen van de aanhanger of oplegger, bochten achteruit maken en het achteruit rijden tegen een laadperron. Tijdens het rijden op de weg zal er gekeken worden of de leerling voldoende verkeersinzicht heeft. Deze praktijklessen worden dus gegeven door een rijinstructeur CE, die ook andere werkzaamheden kan uitvoeren zoals les geven aan mensen die het rijbewijs C willen behalen. De meeste vrachtwagenchauffeurs kiezen er voor om ook het rijbewijs CE te behalen, omdat deze in de praktijk eigenlijk onmisbaar is. De praktijkopleiding CE is dus een belangrijke aanvulling op het reguliere vrachtwagenrijbewijs. De nadruk binnen deze praktijkopleiding zal liggen op het aankoppelen van de aanhanger of oplegger en op het achteruitrijden met de aanhanger of oplegger. Een rijinstructeur CE heeft dus in de meeste gevallen te maken met beroepschauffeurs die nog niet beschikken over het aanhanger rijbewijs voor de vrachtwagen. Voor vrachtwagenchauffeurs is het aanhanger rijbewijs in de meeste gevallen erg belangrijk omdat vrachtwagenchauffeur goederen moeten vervoeren in aanhangers c.q. opleggers.

Lees verder...

Opleiding tot Rijinstructeur CE

Welke opleiding is nodig om Rijinstructeur CE te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rijinstructeur CE? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rijinstructeur CE

Wat is het salaris en tarief van een Rijinstructeur CE? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rijinstructeur CE in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl