Opleiding tot Inbouwspecialist auto elektronica

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VooropleidingEerste Monteur Elektrotechnische Installaties (Mbo 3)

Opleiding inbouwspecialist auto elektronica

Er bestaan binnen Nederland geen specifieke opleidingen voor het beroep inbouwspecialist auto elektronica. Wie toch zoekt naar een passende Mbo-opleiding zal al snel uitkomen bij de Mbo-opleiding autotechnicus, die ook elektronica behandelt. Toch is het inbouwen van auto-elektronica een specialisatie op zichzelf, omdat het inbouwen of aanpassen van auto-elektronica veel kennis en ervaring zal vragen. Een andere mogelijkheid is de Mbo-opleiding allround elektricien. Toch heeft de Mbo-opleiding autotechnicus de voorkeur, omdat deze opleiding meer gericht is op de automobielindustrie. Er worden overigens wel speciale cursussen basis auto elektronica aangeboden om de basis elektro- en elektronicatechniek onder de knie te kunnen krijgen. Deze cursus is geschikt voor automonteurs of andere specialisten die veel met elektronische systemen te maken hebben, of die diagnosestellingen moeten uitvoeren. Deze cursus is overigens wel op Hbo-niveau en niet op Mbo-niveau en zal meerdere dagen in beslag nemen.

Opleidingsduur en niveau inbouwspecialist auto elektronica

Er bestaan geen opleidingen voor het beroep inbouwspecialist auto elektronica. Er zijn wel externe cursussen te vinden die meestal op Hbo-niveau zijn. Deze extra cursussen zijn speciaal gericht op vakmensen binnen de auto-industrie.

Vervolgopleidingen inbouwspecialist auto elektronica

Er bestaan geen vervolgopleidingen voor het beroep inbouwspecialist auto elektronica, omdat er ook geen basisopleidingen bestaan voor het beroep.

Vooropleiding inbouwspecialist auto elektronica

De meeste inbouwspecialisten auto elektronica zijn feitelijk automonteur, bedrijfswagenmonteur of carrosseriebouwer van beroep.

Mijnzzp.nl