Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Inbouwspecialist auto elektronica?

Een inbouwspecialist auto elektronica is gespecialiseerd in auto elektronica, dat een aparte specialisatie te noemen is omdat auto-elektronica zeer complex kan zijn. Niet alleen het inbouwen van auto-elektronica kan complex zijn, ook het verhelpen van elektronische storingen kan zeer complex zijn, omdat de oorzaken van storingen in sommige gevallen lastig te vinden zijn. Het is niet zo dat alle automonteurs automatisch ook veel kennis hebben van complexe auto-elektronica. Het inbouwen van elektronica is iets wat veel mensen en ook vaklieden zoals automonteurs liever uitbesteden aan specialisten. Ook dealers die voor een klant elektronica moeten inbouwen besteden dit vaak uit aan gespecialiseerde bedrijven. Het inbouwen van een standaard radio is meestal geen probleem, echter kan dit bij complexere systemen wel het geval zijn. Het is belangrijk dat elektronica op de juiste manier ingebouwd zal worden om storingen of kortsluiting te voorkomen. Meestal moet een inbouwspecialist veel losmaken om bijvoorbeeld kabels te kunnen trekken. Als inbouwspecialist auto elektronica zal je over het algemeen niet alleen met radio's of navigatiesystemen te maken krijgen, omdat auto's en andere voertuigen vol zitten met elektroniche systemen zoals veiligheidssystemen en besturingssystemen. Een inbouwspecialist auto elektronica moet dus in alle gevallen gezien worden als een allround vakman, die zelfstandig in staat is de meest complexe systemen in te bouwen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Inbouwspecialist auto elektronica

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Inbouwspecialist auto elektronica

Welke opleiding is nodig om Inbouwspecialist auto elektronica te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Inbouwspecialist auto elektronica? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Inbouwspecialist auto elektronica

Wat is het salaris en tarief van een Inbouwspecialist auto elektronica? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Inbouwspecialist auto elektronica in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Inbouwspecialist auto elektronica zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl