Zakelijke lening aanvragen voor een Bedrijfseconoom
Zakelijke lening
Zakelijke lening aanvragen als ondernemer
Als ondernemer kan het voorkomen dat je extra geld nodig hebt om te groeien met je onderneming. Het afsluiten van een lening of het aanvragen van krediet kan tegenwoordig op verschillende manieren. Ook als Bedrijfseconoom zijn er verschillende mogelijkheden om een flexibele financiering aan te vragen. Je kunt bijvoorbeeld een zakelijke lening aanvragen bij een bank. Maar er zijn ook andere vormen bedrijfsfinanciering. In sommige gevallen kan dit ook zonder toetsing bij het bureau krediet registratie. Niet alle kredietverstrekkers maken gebruik van het bureau krediet registratie. Een negatieve registratie kan voor sommige kredietverstrekkers wel een probleem zijn.
Vergelijk hier 20 verschillende zakelijke leningen
Zakelijk krediet of zakelijk geld lenen als Bedrijfseconoom
Een zakelijk krediet of lening aanvragen is niet altijd even makkelijk. Je hebt dan meestal een goed onderbouwd financieel plan nodig. Daarnaast zal de financierder ook willen weten of je voldoende solvabel bent. Solvabel heeft betrekking op de solvabiliteit van de onderneming. De solvabiliteitsratio zal voor een groot deel bepalen hoeveel je kunt lenen als Bedrijfseconoom. Zakelijke leningen afsluiten is niet alleen mogelijk bij de traditionele banken. Een zakelijke financiering afsluiten is bij verschillende aanbieders mogelijk.
Zzp lening als Bedrijfseconoom afsluiten
Als zelfstandig ondernemer is het afsluiten van een zzp lening voor zakelijke doeleinden op verschillende manieren mogelijk. Ook een Bedrijfseconoom kan behoefte hebben aan extra financiële steun. Geld lenen als zzp'er kan in veel gevallen ook wanneer je een minimale omzet maakt. Het is wel belangrijk om grote fluctuerende inkomsten te voorkomen. Daarnaast kunnen sommige kredietverstrekkers een goed ondernemingsplan verlangen. Dit is meestal afhankelijk van de gewenste financiering. Een zelfstandig ondernemer kan ook met strenge eisen te maken krijgen met betrekking tot de maandelijkse termijnen en de vaste rente die je zult moeten voldoen. Ook kan er sprake zijn van een maximale looptijd.
Hoeveel kan je zakelijk lenen als Bedrijfseconoom
Hoeveel je kunt lenen als Bedrijfseconoom, is in veel gevallen afhankelijk van de jaarcijfers van de onderneming. Wanneer je als zzp'er een eenmanszaak hebt, dan heb je meestal voldoende aan de winst- en verliesrekening. Ondernemers met een eenmanszaak hoeven namelijk geen jaarverslag te maken. De winst- en verliesrekening is in dat geval meestal voldoende. De kredietverstrekker kan ook kijken naar het huidige eigen vermogen en vreemd vermogen. De solvabiliteitsratio zal voor een groot deel bepalen hoeveel je kunt lenen. De persoonlijke financiële situatie is hierbij belangrijk.
Wat zijn de voorwaarden voor een zakelijke lening?
Dat is afhankelijk van de looptijd en flexibiliteit van de lening. Daarnaast bestaat er een belangrijk verschil tussen een zakelijke lening en krediet. Bij een zakelijke lening ontvang je het bedrag in een keer op je rekening. Je betaalt in dat geval iedere maand een vast bedrag terug van de lening. Het afgeloste deel van de lening kun je niet meer gebruiken. Vanzelfsprekend moet je ook het afgesproken rentepercentage voldoen. Bij zakelijk krediet staat er een bedrag tot je beschikking wat je op ieder moment kunt gebruiken. Een lening is vooral aantrekkelijk wanneer je een grote bedrijfsinvestering gaat doen. De voorwaarden als Bedrijfseconoom zijn dus afhankelijk van de financieringsbehoefte.
Doorlopend krediet als Bedrijfseconoom
De beste aanbieders maken het ook mogelijk om een doorlopend krediet aan te vragen. Hiervoor moet je soms wel langer dan drie jaar werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer. Je betaalt dan iedere maand een vast bedrag aan rente over het opgenomen bedrag. Het grootste voordeel van doorlopend krediet is de flexibiliteit. Als zelfstandig ondernemer kan je dus in aanmerking komen voor verschillende leningen met je eigen onderneming. Voor startende zzp'ers zijn er meestal wel beperkingen.
Hoe lang duurt aanvraag voor een zakelijke lening?
Afhankelijk van de kredietverstrekker is het als Bedrijfseconoom mogelijk binnen 1 werkdag een lening aan te vragen. Sommige kredietverstrekkers bieden zelfs de mogelijkheid om online een aanvraag in te dienen. Naast het online indienen van je aanvraag, kun je ook telefonisch een aanvraag doen. Je hebt dan binnen 24 uur antwoord van de kredietverstrekker. Vanzelfsprekend is dit ook afhankelijk van het bedrag dat je wenst te lenen.
Boekhouding en zakelijke lening als Bedrijfseconoom
Het succesvol aanvragen van een lening als Bedrijfseconoom vereist een goed onderbouwd financieel plan. Je moet dus weten waar het geld voor wordt gebruikt, wat je ermee doet en hoeveel rentekosten jij gaat betalen. Het is dus belangrijk om je goed te verdiepen in de materie én een goede boekhouding bij te houden. Door middel van een goed boekhoudprogramma kun je eenvoudig aantonen dat jij als ondernemer de afgesproken financiële doelen kunt nakomen.
Kan ik geld lenen als zzp'er?
In de meeste gevallen kun je als zzp'er geld lenen. Een BKR-toetsing is niet in alle gevallen nodig. Geld lenen als zzp'er is natuurlijk wel aan strikte voorwaarden verbonden. Zo kan je voor je privé-uitgaven een persoonlijke lening of doorlopend krediet kiezen. Vanzelfsprekend heeft een privé lening verder niks met de onderneming te maken. Als zelfstandig ondernemer kun je in de meeste gevallen ook in aanmerking komen voor verschillende leningen. Voor een zakelijke lening gelden meestal wel andere voorwaarden dan bij een reguliere lening. Daarnaast heb je niet te maken met een vast salaris. Wil je als zelfstandig ondernemer aanspraak maken op een zakelijke lening, dan zal de verstrekker eerst een goede inschatting maken. In sommige gevallen zal er ook eerst een persoonlijk gesprek gehouden worden. De populairste kredietverstrekkers hebben allemaal hun eigen werkwijze.
Kredietvormen voor een Bedrijfseconoom
Het aanvragen van een zakelijke lening is tegenwoordig op verschillende manieren mogelijk. Denk bijvoorbeeld ook aan financial lease of aan microfinanciering. Dit zijn ook vormen van zakelijke leningen. Natuurlijk moeten je ook bij deze vormen van een zakelijke lening het geleende geld in vaste maandelijkse bedragen terugbetalen. Als zzp'er is het daarnaast belangrijk dat je de maandelijkse kosten kunt opbrengen van de zakelijke lening. Daarnaast is het niet de bedoeling om de zakelijke lening te gebruiken voor persoonlijke doeleinden. Persoonlijke uitgaven behoren ook niet voldaan te worden van de zakelijke rekening. Zakelijk geld en privé uitgaven moeten strikt gescheiden gehouden worden. Een lening afsluiten voor privé uitgaven kent daarnaast andere voorwaarden.
Geld lenen als zzp'er met een eenmanszaak
Wanneer je als Bedrijfseconoom hebt gekozen voor de rechtsvorm eenmanszaak, dan is het belangrijk om te weten dat je bij een mogelijk faillissement persoonlijk aansprakelijk bent. De meeste MKB ondernemers met een besloten vennootschap zijn dit niet. Een zakelijke lening met een eenmanszaak kan dus ook risico's opleveren. Vooral startende ondernemers doen er dus verstandig aan om zich goed te laten voorlichten over de verschillende rechtsvormen. De gekozen rechtsvorm kan gevolgen hebben met betrekking tot de financiering. Zakelijk geld lenen met een eenmanszaak is natuurlijk wel gewoon mogelijk.
Als startende ondernemer is het dus extra belangrijk, om te beseffen dat de lening gezien moet worden als persoonlijke lening. Bij het aanvragen van een lening kan de bank ook kijken naar de aanvrager zelf als natuurlijk persoon. In dat geval zal de bank kijken naar je BKR-registratie. Ook zal er gekeken worden of je niet al andere persoonlijke leningen hebt lopen, die de kredietwaardigheid kunnen beïnvloeden.
Is een zakelijke lening afsluiten slim als zzp'er?
Net zo als grote bedrijven kan ook een Bedrijfseconoom tegen een bepaalde investering aanlopen. Het zelf voorfinancieren vanuit je persoonlijke vermogen is vaak niet mogelijk. In dat geval heb je dus behoefte aan een externe financiering. Geld lenen als zzp'er is verder geen probleem, zolang het maar een zakelijke lening betreft. Een goede zakelijke lening kan je als Bedrijfseconoom helpen met de groei van je onderneming. Een lening voor zzp'ers is dus een prima optie om te kunnen groeien met je bedrijf.
Zakelijke lening zzp zonder vast inkomen
Zakelijk geld lenen voor zzp'ers kan soms lastig zijn, omdat je als zelfstandig Bedrijfseconoom geen vast inkomen hebt. Zonder lening kun je in veel gevallen niet investeren of andere zaken financieren. Vooral het niet kunnen investeren kan als zzp'er een probleem zijn. Daarom kan een zzp lening uitkomst bieden als Bedrijfseconoom. Ook voor de startende zzp'er zijn er tegenwoordig verschillende opties om aan zzp lening te komen. Vanzelfsprekend vraagt een zzp lening meestal wel om een minimale omzet. Een lening voor zzp'ers is dus op meerdere manieren mogelijk.
Vergelijk zakelijke leningen als Bedrijfseconoom
Het is ook mogelijk om aanbiedingen te krijgen van verschillende kredietverstrekkers. Binnen 24 uur krijg je meestal meer dan 20 aanbiedingen met duidelijke voorwaarden. Omdat zakelijke leningen kunnen verschillen in rente en aflossing, is het belangrijk dat je als ondernemer een goede vergelijking maakt voordat je beslist.
Mijnzzp.nl