Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Technisch tekenaar (metaal)?

Een technisch tekenaar is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met het ontwerpen en uitwerken van technische ideeën op papier en later op de werkvloer gebruikt kunnen worden. Technische tekeningen worden om verschillende redenen gemaakt, zoals het inzichtelijk maken van het ontwerp, voor eventuele goedkeuringen en om gebruikt te kunnen worden op de werkvloer. Het is de technisch tekenaar die ideeën omzet op papier zodat deze ideeën uiteindelijk gebouwd kunnen worden. De meeste technisch tekenaars maken gebruik van moderne tekenprogramma's op de computer. Het beroep technisch tekenaar komt eigenlijk in alle technische branches wel voor, maar kan hierdoor inhoudelijk wel verschillen omdat bijvoorbeeld het tekenen van een technische installatie niet zomaar vergeleken kan worden met het tekenen van een gebouw.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Technisch tekenaar (metaal)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Technisch tekenaar (metaal)

Welke opleiding is nodig om Technisch tekenaar (metaal) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Technisch tekenaar (metaal)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Technisch tekenaar (metaal)

Wat is het salaris en tarief van een Technisch tekenaar (metaal)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Technisch tekenaar (metaal) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Technisch tekenaar (metaal) zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl