Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Groothandelaar (kledingsector)?

Een kledinggroothandel kan betrekking hebben op verschillende soorten groothandelsbedrijven, omdat kleding betrekking kan hebben op verschillende soorten kleding. Denk bijvoorbeeld aan vrijetijdskleding, aan onderkleding, aan lingerie, aan kinderkleding, aan uniformen, aan werkkleding, aan sportkleding, zwemkleding en aan luxe kleding zoals trouwjurken en uitgaanskleding. De term kledinggroothandel moet dan ook vrij algemeen gezien worden, omdat een kledinggroothandel meestal niet alle denkbare kleding zal verkopen. Binnen een kledinggroothandel kunnen retailers en andere kledingverkopers, bijvoorbeeld marktkooplieden, hun kleding inkopen om deze vervolgens zelf weer te verkopen binnen hun eigen onderneming. Over het algemeen is het zo dat kledinggroothandels ook hun klanten kunnen helpen op verschillende manieren ze bepaalde vragen hebben. Ook kan een kledinggroothandel helpen als er specifieke wensen zijn qua kleding. Denk bijvoorbeeld aan het laten ontwerpen en maken van unieke kleding door de juiste specialisten. Een kledinggroothandel zal over het algemeen niet aan particulieren verkopen, omdat het anders geen groothandel betreft.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Groothandelaar (kledingsector)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Groothandelaar (kledingsector)

Welke opleiding is nodig om Groothandelaar (kledingsector) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Groothandelaar (kledingsector)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Groothandelaar (kledingsector)

Wat is het salaris en tarief van een Groothandelaar (kledingsector)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Groothandelaar (kledingsector) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl