Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Vliegtuigonderhoudsmonteur?

Vliegtuigonderhoudsmonteur is een algemene benaming voor vaklieden die verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van vliegtuigen en/of vliegtuigcomponenten. Het beroep vliegtuigonderhoudsmonteur is vanzelfsprekend een beroep met grote verantwoordelijkheden, omdat fouten niet mogen voorkomen. De luchtvaartindustrie werkt volgens strikte regels die uitgebreid vastgelegd zijn. Onderhoudswerkzaamheden moeten gedocumenteerd worden, zodat de onderhoudsgeschiedenis van vliegtuigen altijd terug vinden is. Iedereen zal begrijpen dat er geen ongelukken mogen gebeuren met vliegtuigen, omdat de gevolgen groot kunnen zijn. Ondanks dat vliegtuigen niet lang stil mogen staan, omdat dit doorgaans veel geld kost, moet het onderhoud secuur en volgens de vaste regels uitgevoerd worden zonder fouten. Voordat een vliegtuig naar de hangar gebracht wordt voor onderhoud is er al een strak onderhoudsplan uitgewerkt, zodat iedereen precies weet wat er gebeuren moet aan het vliegtuig en het vliegtuig niet onnodig stil zal staan. Het beroep vliegtuigonderhoudsmonteur moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat er diverse specialisaties bestaan als vliegtuigonderhoudsmonteur. De inhoudelijke werkzaamheden van een vliegtuigonderhoudsmonteur zijn dan ook niet zomaar aan te geven, omdat dit kan verschillen per vliegtuigonderhoudsmonteur. In alle gevallen betreft het zeer verantwoordelijke werkzaamheden, waarbij geen fouten gemaakt mogen worden.

Lees verder...

Opleiding tot Vliegtuigonderhoudsmonteur

Welke opleiding is nodig om Vliegtuigonderhoudsmonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Vliegtuigonderhoudsmonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Vliegtuigonderhoudsmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Vliegtuigonderhoudsmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Vliegtuigonderhoudsmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl