Eigen Huis Hongarije

BedrijfEigen Huis Hongarije
ProfielDeze pagina is 1591 keer bekeken.
AdresDorpsstraat 84
6741AM Lunteren

0031682999754
ContactStuur Eigen Huis Hongarije een bericht
Extra informatiehuis-kopen-makelaar

huis-kopen-makelaar

Deze pagina bevat extra informatie van Eigen Huis Hongarije.

Avatar van Eigen Huis Hongarije

Het kopen van een huis in Hongarije

U bent zich aan het interesseren voor emigratie naar het buitenland en u heeft een groeiende interesse gekregen voor het kopen van een huis in Hongarije. Mocht u daadwerkelijk tot de koop van een Hongaars huis overgaan, dan wenst u dat uiteraard zo goed mogelijk geïnformeerd te doen. Onze vastgoed adviseur kan u gedurende het gehele koopproces begeleiden en ook onze jurist is u graag van dienst met gedegen advies. 

1. Orientatie. Als eerste zoekt u naar een huis. De meesten kiezen ervoor een lijstje te maken met huizen, om die te gaan bezichtigen. Het beste is om van dat lijstje maximaal 5 huizen te kiezen. De ervaring leert namelijk dat bij meer dan 5 huizen gezien te hebben, men niet goed meer weet wat men gezien heeft en wat bij welk huis hoort. Uiteraard helpt het om tijdens de bezichtigingen foto's en notities te maken. Verder is overhaast beslissen geen gouden raad als het om geld besparen gaat. Goed vooronderzoek, eerlijk advies en een prettige verblijfplek gedurende de bezichtigingsweek zijn een must voor het maken van een goede keuze.

2. De koop. De koop van een huis in Hongarije kan snel gemaakt zijn. In Nederland en België stelt een notaris het koopcontract op, in Hongarije is dat de advocaat die dat doet. Wij hebben een advocaat die tevens het Engels goed machtig is. Mocht u ook het Engels niet machtig zijn, dan is altijd onze Nederlandstalige adviseur en makelaar erbij aanwezig.

In Hongarije is het gebruikelijk om een aanbetaling van ongeveer 20% te doen. Mocht u als koper daarna van de koop af willen zien, dan bent u deze aanbetaling kwijt, maar als de verkoper van de koop af wenst te zien, ontvangt u 200% van deze aanbetaling terug. Deze aanbetaling (foglaló) zorgt er dus voor dat het onaantrekkelijk is om van de koop af te zien gedurende de koop.

Gedurende de koop wordt er een aantekening in het kadaster gemaakt. Deze aantekening voorkomt dubbele verkopen, zoals dat in Spanje en andere landen wel eens plaats vind. Omdat u het Hongaars waarschijnlijk niet machtig bent en de weg niet goed kent, is het goed om iemand te hebben die controleren kan of deze kadaster registratie dan ook werkelijk gedaan is. Vertrouw niemand op zijn mooie ogen, maar zorg voor iemand die onafhankelijk van de verkoper uw zaken kan vertegenwoordigen en kan controleren. Om het geld hoeft u het niet te laten, omdat de lonen in Hongarije vele malen lager liggen dan in Nederland. Ons kantoor heeft een adviseur die tevens een makelaars-licentie heeft en een advocaat gespecialiseerd in de aankoop van Hongaars onroerend goed door niet-Hongaren in dienst. Het is de moeite waard om u tevoren goed te laten informeren of gedurende de gehele aankoop te laten begeleiden.

Zodra de gehele koopsom betaald is wordt u als eigenaar in het kadaster ingeschreven. Ongeveer één maand later is de inschrijving een feit. Daarna, ongeveer twee maanden later ontvangt u van de Hongaarse belastingdienst een schrijven betreffende het betalen van de Hongaarse overdrachtsbelasting. Deze is bij de meeste onroerende goederen 4% van de aankoopprijs. Laat u tevoren altijd goed informeren over de hoogte van de overdrachtsbelasting, want deze kan per object nog al eens verschillen. Overigens, helpen wij u bij de betaling van de overdrachtsbelasting, wanneer u vastgoed uit het aanbod van ons kantoor gekocht heeft.

3. Nazorg. Veel mensen verkijken zich met de koop van een huis in Hongarije op alle zaken die daarna komen. Nee, u hoeft zich zeker niet te laten weerhouden om een Hongaars huis te kopen, want alles kan binnen enkele dagen geregeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan het overschrijven van elektra, gas en water, het ophalen van de vuilnis, het inschrijven in de gemeente, het inschrijven bij de immigratiedienst voor een verblijfsvergunning, het eventueel openen van een Hongaarse bankrekening, het afsluiten van een woonverzekering, ziekenfonds, enzovoort. Als u de weg niet goed weet en/of de taal niet spreekt, is een tolk of begeleider niet overbodig. Van ons kantoor ontvangt u bij aankoop van een huis in Hongarije via ons kantoor kosteloze nazorg. Verder kunt u gebruik maken van onze emigratie begeleiding, welke niet kosteloos is, maar wel voordelig en gedegen.

4. Genieten. Sommige Nederlanders en Belgen kiezen ervoor zich te bezigen met renovatie-werkzaamheden of het starten van een Bed and Breakfast of mini-camping. Wij raden u met klemt aan niet te vergeten ook te genieten van dit prachtige woon en vakantieland, want voor u het weet, bent u vergeten waarom u naar Hongarije gekomen bent: de vriendelijke mensen, het mooie landschap, gunstige levensstandaard en het zeer betaalbare vastgoed. In ieder geval is het bij de koop van een huis in Hongarije belangrijk de passie van het land niet uit het oog te verliezen. In ieder geval heetten wij, de medewerkers van Eigen Huis Hongarije, u van harte welkom in het mooie vakantie- en woonland Hongarije.

Mijnzzp.nl