Horecava

Agenda

Avatar van Team Mijnzzp

maandag 9 januari tot en met donderdag 12 januari

Meer informatie over Horecava.
Meer info

Home > Agenda

Horecava

Wat gaat er gebeuren?

  • maandag 9 januari tot en met donderdag 12 januari
  • Horecava

Van maandag 9 t/m donderdag 12 januari 2017 is de Horecava dé ontmoetingsplaats voor de professionals in de foodservice industrie. Gedurende 4 dagen kunt u volop netwerken, ideeën uitwisselen en zaken doen. Horecava biedt een compleet aanbod van bedrijven, heel veel productnieuws en een sterk inhoudelijk programma. Daarnaast staat de beleving centraal.

De allereerste horecabeurs is in 1957, toen nog Horeca Vakbeurs geheten. Zakendoen staat centraal. Consumenten worden niet toegelaten. Er komen 14.000 bezoekers en er is een breed aanbod voor de sectoren cafés, restaurants en hotels. Een jaar later wordt Horecava de naam voor de beurs, die dan nog in de Ferdinand Bolstraat gehuisvest is. Weer een jaar later neemt Amsterdam RAI de organisatie over, met als doel om de Horecava ook een platform voor grootkeukens en cateringbedrijven te maken.

De eerste explosieve groei komt met de verhuizing naar het nieuwe RAI-complex aan het Europaplein. Steeds meer exposanten ontdekken dat beurzen voor vakbezoekers belangrijke evenementen zijn, waar ze zich breed kunnen oriënteren. Ze staan in de rij voor een stand. Bij de oplevering van het Holland-complex (1982), is het probleem van de wachtlijsten voor exposanten snel opgelost. Over de bezoekers maakt de organisatie zich in die tijd geen zorgen, ze komen in grote getale. 1993 is een recordjaar met meer dan 100.000 bezoekers. De beurs is ook ’s avonds open, en heel wat cafébazen verdelen hun toegangskaarten onder hun vaste gasten.

Eind jaren negentig schrappen de landelijke bierbrouwers, de koffiefabrikanten en de grootkeukens een aantal beurzen. De Horecava wordt één van de speerpunten in een tweejaarlijkse cyclus. Zo onstaat eind negentiger jaren het fenomeen van kleine en grote Horecava. Dat is inmiddels al weer losgelaten.

Branches

Deze activiteit is geplaatst in de volgende branches.

41 bedrijven, 56 beroepen
146 bedrijven, 116 beroepen
11 bedrijven, 19 beroepen

Locatie

Kaart wordt opgehaald

Mijnzzp.nl